LOUNAS

Yhteisölliset ruokailuhetket osana oppimista ja kasvatusta. Bon appétit!

 

Jules Verne tarjoaa lapsille mahdollisuuden kouluruokailuun. Lounasta ei ole välttämätöntä syödä koulussa.

 

Pitkä lounastauko on ranskalainen erityispiirre. Lapsilla on riittävästi aikaa syödä ilman tunnetta kiireestä. Isommat lapset lähtevät syötyään jatkamaan lounastaukoa välitunnille. Kaikkein pienimmillä on lepohetki.

 

Pitkä lounastauko tukee myös luokanopettajiemme hyvinvointia ja jaksamista. Se tarjoaa heille mahdollisuuden niin taukoon kuin rauhalliseen työskentelyyn työpäivän aikana. Tämän takia meillä on lounasta ja siihen kuuluvaa oppilaiden välituntia varten avustajia, jotka vastaavat valvonnasta ja toimivat pienempien lasten tukena.

 

Lounas on maksullinen (7,90 € / pv). Hinta muodostuu ruokapalvelun toimittajan (Sodexo) veloituksesta ja lounastauon valvonnasta. Vanhempia pyydetään ilmoittamaan koululle lapsen poissaolosta seitsemän päivän varoitusajalla, jotta ruokailusta ei laskuteta.

viikko 46

Ma 11.

Poulet en sauce, riz et compote de cassis/ Kanaviilokkia, mustaherukkasurvos ja riisiä

Végétarien : Quorn en sauce et riz complet/ Quorn-viilokkia ja täysjyväriisiä

Crudités / vihanneksia

Ti 12.

Morue au coriandre et citron vert / Lime-korianteriturskaa

Végétarien : Galettes de légumes marocaines/ Marokkolaiset kasvispihvit

Sauce aux pommes et curry / curry-omenakastiketta

Pommes de terre / perunat

Crème à l’aneth / tilli-kermaviiliä

Crudités / vihanneksia

Ke 13.

Lasagnes à la viande hachée/ Jauhelihalasagnettea

Végétarien : Lasagnes aux champignons et fèves/ Herkkusieni-härkäpapulasagnettea

Crudités / vihanneksia

To 14.

Soupe à la viande de dinde / Kirkasta kalkkunakeittoa

Végétarien : Porkkanasosekeittoa

Crudités / vihanneksia

Crumble aux pommes et sauce vanille/ Omena-myslipaistos ja vaniljakastike

Pe 15.

Crêpes aux épinards /Pinaattiohukaiset

Compote d’airelles / Puolukkasurvos

Pommes de terre/ Perunat

Salade de pâtes/ pasta salaatti